fredag 3 september 2010

Päls i ansiktet försvårar signaleringen och kommunikationen

.
En del renrasiga hundar ska enligt Rasstandarden ha en massa päls i ansiktet. Det tycker jag är dåligt. Jag skulle tro att ansiktet är den enskilda kroppsdel hos hunden som den behöver mest för att kommunicera någorlunda finstämt med. När hunden darrar lite med nosryggen eller läppen, tittar bort, blir kort i mungiporna mm så måste andra kunna se dessa budskap.

torsdag 2 september 2010

Använd brytkommandot Nej i stället för hundens namn när den gör fel

.

Dags för ett nytt inlägg om hundträning. Detta är ju trots allt främst en hundträningsblogg!  Många hundägare säger hundens namn när hunden gör något den inte får - fast de egentligen inte vill ha hundens kontakt utan bara vill att den avbryter det som den gjorde. Var i stället rak och ärlig mot hunden. Säg vad du menar: Att du vill att den avbryter sig (och kanske också i förlängningen också dämpar ner sig)

När man knappt hinner äta

.
Ibland hinner jag knappt äta något vettigt. Jag plockar i mig lite nötter, tar ett glas mjölk, slarvar med maten. Men har du lite tid och lite grönsaker hemma, så kan du snabbt göra en god soppa!

Lättlagad nyttig äppelkaka

.
Jag gillar att ta tillvara skörden som jag får från mina små odlingar vid kolonistugan. Just nu har jag fått mycket äpplen. Det är ett bra äppelår i år.  Jag orkar inte äta så många "naturellt", så jag gör äppelkakor på äpplena.