onsdag 31 mars 2010

Barbro Börjesson tränar hund på samma sätt år efter år

.
Det är en ny säsong för "Hundskolan" i TV-programmet Gokväll, för jag vet inte vilket år i rad. Programmet är antagligen populärt. Hundtränaren är en äldre kvinna som heter Barbro Börjesson. Hon har tränat hundar i många år, 40-50 år skulle jag tro. Och hon är fast förankrad i gammaldags hundträning. Hon har inte ändrat sig (dvs utvecklat sig) alls under alla de år som "Hundskolan" har gått.

Vill du veta Barbros koncept? Det avslöjas här! Det är väldigt enkelt:

måndag 29 mars 2010

Seminarium med Freddy Worm Christiansen

.
Lördagen den 27 mars var jag och lyssnade på Freddy Worm Christiansen. Han har i många år haft vargar och socialiserat dem, studerat dem och i några fall uppfostrat dem tillsammans med familjens hund/hundar.

Det finns många sätt att lösa hundproblem.

.
Jag kom just att tänka på ett vanligt problem: Hunden skäller när det ringer eller knackar på dörren. Den springer till dörren och eventuellt även vill nafsa lite i besökaren!

Komplicerade teorier och begrepp hjälper inte hundägare

.
Efter seminariet/föredraget med Freddy Worm Christiansen väcktes åter många frågor i mitt huvud. För att försöka få klarhet så vände jag mig till hans bok (det danska originalet), sidan 33 och framåt.

söndag 28 mars 2010

Ny rubrik - Mitt liv

.
Under denna nya rubrik lägger jag inlägg om sådant som jag varit med om personligen.

Anonyma osakliga kommentarer kanske inte publiceras

Jag har funderat lite. Jag tar gärna emot kommentarer på mina inlägg, både positiva och negativa sådana. Och jag har hittills publicerat alla kommentarer jag har fått. Men om kommentarerna är osakliga och osanna och skribenten dessutom är anonym - ja, då riskerar den i fortsättningen att inte bli publicerad på min blogg. Så var snälla och skriv sakligt, och sätt dit ett namn också - det blir trevligare så.